Mašinovođe ne odustaju od zahtjeva

Mašinovođe "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/, koji su prekinuli rad 10. oktobra, još ne odustaju od zahtjeva i očekuju razgovor sa direktorom Draganom Savanovićem, odnosno upravom ovog preduzeća, izjavio je danas Srni predsjednik sindikata koji djeluju u ovom preduzeću Zlatko Marin.

Mašinovođe ne odustaju od zahtjeva

"Ti zahtjevi su izvan okvira zakona i propisa, tako da je teško očekivati da im neko izađe u susret", rekao je Marin nakon razgovora predstavnika sindikata i mašinovođa.

On je pojasnio da se zahtjevi mašinovođa baziraju na odluci koju je donio, ali je nije potpisao, bivši vršilac dužnosti direktora ŽRS-a Zdravko Savić.

Marin je naveo da bi, prema toj odluci, svaki mjesec mašinovođama trebalo biti isplaćivano 1,4 KM po pređenom kilometru. On je dodao da je Savić donio pravilnik o platama na kojeg je sindikat reagovao, jer je nezakonit.

"Sadašnji generalni direktor Dragan Savanović ne želi da potpisuje nešto što nije bilo u njegovom mandatu i to je ustavri kamen spoticanja", precizirao je Marin.

Mašinovođe su od 10. oktobra u štrajku i traže isplatu razlike u zaostatku dodatka na platu, koji se u stručnoj terminologiji naziva kilometar, kao i dalju isplatu kilometra po ranije utvrđenoj cijeni od 2,4 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA