Inteligentna Mercury jakna s grijačima sama zna koliko želite da vas grije

Jakne s grijačima nisu ništa novo, ali kompanija Ministry of Supply uspjela je kreirati, kako kaže, inteligentnu jaknu s grijačima koja se prilagođava navikama osobe koja je nosi.

Inteligentna Mercury jakna s grijačima sama zna koliko želite da vas grije

Nazvana Mercury, ova jakna s grijačima, kako stoji u reklamnoj kampanji, ima sposobnost da vremenom nauči ponašanje vlasnika te se prilagodi njegovim potrebama za toplotom.

Jakna ima tri elementa za grijanje, po jedan u džepovima i jedan na poleđini. Grijače napaja 10.000 miliampera po satu, a jakna je opremljena zamjenjivom baterijom koja se puni na USB kabl.

Sveukupno, jakna proizvodi 10 vati topline i može doseći do 135 stepeni Fahrenheita. Grijači se automatski isključuju ako pređu tu temperaturu, kažu iz Ministry of Supply. Jakna se putem aplikacije može povezati s uređajima koje pokreću Android i iOS operativni sistemi, a vrlo jednostavno je možete oprati u veš mašini.

Pored regulacije na osnovu tjelesne temperature, jakna podešava grijače i na osnovu vanjske temperature zahvaljujući vanjskim senzorima. Dakle, ukoliko vani pada temperatura, jakna će pojačati grijače. Pošto je unutar jakne ugrađen i akcelerometar, grijači prilagođavaju temperaturu i na osnovu brzine kretanja osobe koja nosi jaknu.

Na kraju, uz pomoć aplikacije uvijek se može i ručno prilagođavati temperatura, a jakni možete narediti da se zagrije prije izlaska iz kuće.

Ministry of Supply planira početi s prodajom jakne u novembru ove godine, a trebala bi koštati 295 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA