Greške koje pravimo kada upotrebljavamo dezodorans

Proverite da li i vi pravite ove greške.

Moda i ljepota
Nanošenje na mokru kožu

Dezodorans bolje i duže deluje kada se nanese na suvu kožu. Dakle, ako ste tek izašli iz kade ili tuš kabine, dobro se obrišite pre nego što isprskate dezodorans ispod miške.

Nanošenje odmah posle brijanja

Ne samo da ćete osetiti peckanje, nego možete ozbiljnije da iritirate svoju kožu, naročito ako isprskate dezodorans koji ima alkohol. Sačekajte da prođe najmanje sat vremena nakon brijanja.

Nanošenje na oznojenu kožu

Novi sloj dezodoransa neće pomoći da mirišete sveže i lepo, već sasvim suprotno. Dezodorans vrši svoju funkciju samo ako ga isprskate na opranu i osušenu kožu.

Nanošenje ujutru

Suprotno popularnom verovanju, trebalo bi da koristite dezodorans u večernjim satima, pre odlaska na spavanje, a ne ujutru, zato što je to sredstvo za higijenu delotvornije kada su ćelije kože manje aktivne.

Koristite dezodorans svakoga dana

Proverite šta piše na dezodoransu koji koristite - da li deluje 48 sati? Ako je tako, pridržavajte se uputstva i ne koristite ga češće. Oni koji imaju produženo dejstvo imaju i agresivnije sastojke, koji mogu ozbiljno da iritiraju vašu kožu.

Upotrebljavate pogrešan proizvod

Kada kupujete dezodorans važno je da znate koji je tip vaše kože. Proizvodi koji sadrže mnogo alkohola, mogu dovesti do iritiranja. Takođe, oni koji sadrže so, olovo ili na njima piše da su "produženog dejstva", su možda efikasniji, ali mogu biti i iritantniji. Zato, negujte kožu ispod miške isto kao i kožu na svom licu - pažljivo.