Trka sjećanja na Spomenka Gostića

U čast najmlađeg srpskog vojnika Spomenka Gostića koji je dao svoj život za Republiku Srpsku u Bijeljini će 25. marta biti održana ulična atletska "Trka sjećanja", najavljeno je iz gradskog odbora Udruženja djece poginulih boraca "Nasljeđe".

Trka sjećanja na Spomenka Gostića

Pokrovitelji trke su Vlada Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i Skupština grada Bijeljina, uz podršku Atletskog saveza Republike Srpske.

Osim "Nasljeđa", organizatori "Trke sjećanja" su Atletski klub "Akademac" iz Bijeljine i Udruženje građana "Filmski dokumentarni centar" iz Banjaluke, a njihov cilj je da ovaj sportski događaj pređe u tradiciju i da pojedine trke budu uvrštene u kalendar međunarodnih atletskih trka.

Planirano je da u nedjelju, 25. marta, u Bijeljini budu održane ulične trke djece predškolskog uzrasta, učenika, rekreativaca i profesionalnih atletičara.

Iz Udruženja "Nasljeđe" podsjećaju da je u organizaciji "Filmskog dokumentarnog centra" Banjaluka snimljen dokumentarni film o Spomenku Gostiću, najmlađem borcu Vojske Republike Srpske koji je dao svoj život za svetu srpsku zemlju.

Atletski klub "Akademac" iz Bijeljine godinama organizuje ulične atletske trke u gradu i to je klub koji ne naplaćuje članarinu za svoje takmičare i članove.

Udruženje "Nasljeđe" u Bijeljini pomaže djeci poginulih boraca i njihovim porodicama i njeguje lik i djelo srpskih boraca koji su utkali svoje živote u temelje Republike Srpske, među kojima je i sam Spomenko Gostić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA