Fiat unapređuje model Sedici za 2012

Kompanija iz Torina najavila je da će crossover model Fiat Sedici dobiti nekoliko unapređenja za 2012 godinu.

Auto-moto

Fiat Sedici ušao je u proizvodnju 2006 godine nakon prikazivanja na Sajmu automobila u Ženevi te godine. Italijani su predstavili poboljšanu verziju 2009, tako da je sada došlo vreme da se ovaj crossover ponovo malo osveži kako bi se prodaja podigla na pristojan nivo. Što se tiče izgleda, Fiat Sedici će imati koristi od novog izgleda spoljašnjosti, jer dobija Purple Rebel boju, novi set aluminijumskih felni i nova spoljna ogledala sa integrisanim pokazivačima smera.

Unutar kabine, novi Sedici nudi ugrađene visoko-kvalitetne materijale zajedno sa novim paketima opreme i novim presvlakama. Oni su takođe povećali količinu opreme koja se dobija u standardnom paketu, uključujući i novi MP3 plejer zajedno sa 5-inčnim ekranom, navigacioni sistem, standardni ESP sistem i vrhunski audio sistem.

Ispod prednje haube se nalazi 1,6 litarski benzinski motor koji nudi 120 konjskih snaga, dok snažniji 2,0 litarski turbodizel motor razvija 135 konjskih snaga. Više detalja zajedno sa cenama za najvažnija evropska tržišta biće dostupni uskoro.