Ove stvari nikako ne treba da perete u mašini za veš

Nekada je najlakše da ubacite stvari u mašinu za veš, ali portal "Prevention" donosi spisak stvari koje ipak ne treba da stavite u bubanj.

Ove stvari nikako ne treba da perete u mašini za veš

Memorijska pena

Ako vam ikada padne napamet da znate da pranje jastuka od memorijske pene nikako ne treba da perete u mašini. Bez obzira na koji program da ih stavite, pokretanje bubnja može da ošteti memorijsku penu. Najbolje je da ih perete ručno u kadi ili da prebrišete mokrom krpom uprljane delove.

Brushalteri

Zlatno pravilo za grudnjake je ručno pranje. Koristite hladu vodu i deterdžent za osetljive materijale. Ako ih perete u mašini žice će sigurno stradati vrlo brzo, a vremenom i korpe koje će izgubiti oblik.

Čipka

Ako na odeći imate vez, perle ili čipku nikako takve stvari ne perite u mašini za veš. Gotovo sigurno ćete uništiti taj komad odeće. Najbolje rešenje je da odnesete komad odeće na hemijsko čišćenje.

Kašmir

Nežni materijali nikako nisu za pranje u mašini. Oni se najčešće deformišu ili skupe posle bilo kod programa. Najbolje ih perite ručno, u hladnoj vodi i sa tečnim deterdžentom. Takođe, kada sušite odeću od kašmira ili vune, umotajte ih lepo u peškir i stavite na sušilicu. Ako stavite džemper od kašmira da visi on će se rastegliti i od sušenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

14°

  • 17:00

    14°C
  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    9°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

180 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 12:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI