Način na koji držite čašu otkriva vaš karakter

Način na koji gestikuliramo, smejemo se ili rukujemo mnogo govori o nama, ali i način na koji držimo čašu, stil i tempo kojim ispijamo piće razotkrivaju našu ličnost. Psiholozi se slažu da čaša u ruci otkriva lične crte, a svako pripada jednoj od sedam različitih grupa. Ako je suditi po čaši možete biti koketa, tračara, ljubavnik, stidljivko, ledena kraljica, prepotentni dečko ili siledžija.

Način na koji držite čašu otkriva vaš karakter

Ovim istraživanjem bavio se dr Glenn Wilson, psiholog s Kraljevskoga koledža u Londonu. On je mesec dana obilazio kafiće i restorane, a posebnu pažnju je posvetio govoru tela.

STIDLJIVKO

Stidljive osobe često se kriju iza čaše, drže je zaštitnički ne ispuštajući je iz ruke, a piće nikad ne ispijaju do kraja. Često piju na slamčicu.

KOKETA

One čašu drže nežno, prefinjeno i pomalo provokativno, blizu dekoltea. Dok ispijaju gutljaj, zavodljivo gledaju preko ivice čaše. Kokete su Paris Hilton i Kate Walsh.

TRAČARA

Vinsku čašu drži za "nožicu" i ona služi kao alat pri gestikulaciji. Često se naginje iznad čaše prema sugovorniku kako bi mu rekla nešto u poverenju. Nova lica i autsajderi nisu dobrodošli u njeno društvo.

LEDENA KRALJICA

Ovaj, uglavnom ženski, tip ima prirodno hladan i obramben stav. Najčešće piju iz vinske ili niske čaše koju drže čvrsto ispred sebe poput barijere kojom čuvaju intimu. Njihov oklop je nemoguće razbiti. Ledene kraljice su Viktoria Bekam i Debra Barr.

SILEDŽIJA

Ovaj ratoboran tip muškaraca voli da pije iz flaša ili velikih čaša. Imaju čvrste stavove, a gestikulacijom i unošenjem sagovorniku u lice šalju preteće poruke. Misle da o svemu znaju sve, često su neprijatni, neprijateljski raspoloženi i najpametnije je da ih izbegavate. Iz sveta slavnih to su Rasel Krou i Naomi Kempbel.

LJUBAVNIK

Društveni su, gostoljubivi i komunikativni. Vole smeh i uživaju u društvu prijatelja i rado upoznaju nove ljude. Često piju iz boce koju drže ležerno u visini ramena. Gutljaji su im kratki kako ne bi propustili ni tren razgovora.

PREPOTENTNI DEČKO

On je paun koji voli da se kočoperi. Pije pivo iz flaše, u nastupu je siguran, arogantan i teritorijalan. Sedi tako da zauzima što više prostora, a čašu odlaže daleko od sebe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA