Način na koji držite čašu otkriva vaš karakter

Način na koji gestikuliramo, smejemo se ili rukujemo mnogo govori o nama, ali i način na koji držimo čašu, stil i tempo kojim ispijamo piće razotkrivaju našu ličnost. Psiholozi se slažu da čaša u ruci otkriva lične crte, a svako pripada jednoj od sedam različitih grupa. Ako je suditi po čaši možete biti koketa, tračara, ljubavnik, stidljivko, ledena kraljica, prepotentni dečko ili siledžija.

Moda i ljepota

Ovim istraživanjem bavio se dr Glenn Wilson, psiholog s Kraljevskoga koledža u Londonu. On je mesec dana obilazio kafiće i restorane, a posebnu pažnju je posvetio govoru tela.

STIDLJIVKO

Stidljive osobe često se kriju iza čaše, drže je zaštitnički ne ispuštajući je iz ruke, a piće nikad ne ispijaju do kraja. Često piju na slamčicu.

KOKETA

One čašu drže nežno, prefinjeno i pomalo provokativno, blizu dekoltea. Dok ispijaju gutljaj, zavodljivo gledaju preko ivice čaše. Kokete su Paris Hilton i Kate Walsh.

TRAČARA

Vinsku čašu drži za "nožicu" i ona služi kao alat pri gestikulaciji. Često se naginje iznad čaše prema sugovorniku kako bi mu rekla nešto u poverenju. Nova lica i autsajderi nisu dobrodošli u njeno društvo.

LEDENA KRALJICA

Ovaj, uglavnom ženski, tip ima prirodno hladan i obramben stav. Najčešće piju iz vinske ili niske čaše koju drže čvrsto ispred sebe poput barijere kojom čuvaju intimu. Njihov oklop je nemoguće razbiti. Ledene kraljice su Viktoria Bekam i Debra Barr.

SILEDŽIJA

Ovaj ratoboran tip muškaraca voli da pije iz flaša ili velikih čaša. Imaju čvrste stavove, a gestikulacijom i unošenjem sagovorniku u lice šalju preteće poruke. Misle da o svemu znaju sve, često su neprijatni, neprijateljski raspoloženi i najpametnije je da ih izbegavate. Iz sveta slavnih to su Rasel Krou i Naomi Kempbel.

LJUBAVNIK

Društveni su, gostoljubivi i komunikativni. Vole smeh i uživaju u društvu prijatelja i rado upoznaju nove ljude. Često piju iz boce koju drže ležerno u visini ramena. Gutljaji su im kratki kako ne bi propustili ni tren razgovora.

PREPOTENTNI DEČKO

On je paun koji voli da se kočoperi. Pije pivo iz flaše, u nastupu je siguran, arogantan i teritorijalan. Sedi tako da zauzima što više prostora, a čašu odlaže daleko od sebe.