Bivšeg bubnjara "Bitlsa" princ Vilijam proglasio za viteza

Bivši bubnjar "Bitlsa" Ringo Star proglašen je za viteza danas u Bakingemskoj palati, a novinarima je nakon ceremonije u šali rekao da od njih očekuje da mu, uz ime, stavljaju i titulu.

Bivšeg bubnjara "Bitlsa" princ Vilijam proglasio za viteza
Ringa, koji se na svečanosti pojavio u pratnji supruge Barbare Bah, za viteza je proglasio princ Vilijam, uručivši mu ceremonijalni mač, čime je postao ser Ričard Starki, što mu je pravo ime i prezime, prenosi Rojters.

"Ne znam kako da adekvatno koristim ovu titulu, ali očekujem da je vi koristite", rekao je Star pokazujući odlikovanje reporteru Bi-Bi-Sija nakon ceremonije.

Staru (77), koji je poreklom iz Liverpula, a danas živi u Los Anđelesu, dodeljivanjem viteške titule ukazano je priznanje za angažovanje na polju muzike, prema Novogodišnjoj počasnoj listi britanske kraljice Elizabete, prenosi Rojters.

Ringo, čije je pravo ime Ričard Starki, pridružio se Polu Makartniju, Džordžu Harisonu i Džonu Lenonu u "Bitlsima" kao zamena za bubnjara Pita Besta 1962. godine i povremeno je pevao vodeće vokale, pre svega u numerama "Yellow Submarine" and "With a Little Help from my Friends".

Postao je deo Rokenrol kuće slavnih kao član "Bitlsa" 1988, ali je njen "ukućanin" postao ponovo 2015, kao solista nakon što se čuveni muzički sastav raspao. I Makartni je proglašen za viteza pre 21 godine, podseća britanska agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA