Radnici “Amazona” dobijaju kazne zbog odlaska u toalet i na bolovanje

Džef Bezos, osnivač “Amazona” i najbogatiji čovjek na svijetu, ima mnogo razloga da bude zadovoljan, ali šta je s onima koji rade za njega, pita se novinar Džejms Bludvort, koji se zaposlio u “Amazonovom” skladištu u Stafordširu kako bi istraživao za svoju knjigu o loše plaćenim poslovima u Velikoj Britaniji.

Radnici “Amazona” dobijaju kazne zbog odlaska u toalet i na bolovanje
On je otkrio da neki radnici na posao nose boce u koje obavljaju malu nuždu kako ih šefovi ne bi kaznili zbog zabušavanja, a kazne dobijaju i zbog bolovanja, bez obzira na uzrok. Tvrdi kako je vidio ljude kako vrše malu nuždu u boce, jer su se bojali da će ih kazniti zbog praznog hoda i da će izgubiti posao, jer su otišli u toalet.

Poznato je da "Amazon" prati koliko brzo njihovi radnici u skladištima pakuju stvari za dostavu pa postoje stroga pravila o normama i dužini pauza.

- Ciljevi su svake godine sve viši. Kad sam počeo raditi, norma je bila 80 proizvoda na sat, a sad za sat morate spakovati 120 proizvoda. To je pravo ropstvo. Ponašaju se kao mafija, slizani su s odjeljenjem za ljudske resurse i nema istrage o bilo čemu - istakao je radnik u "Amazonu".

Veliki problem

Jedna od radnica ispričala je da su u toj firmi i bolovanja veliki problem pa je dobila opomenu kad joj je pozlilo dok je bila trudna, a druga je opisala jedno svoje iskustvo s bolovanjem u "Amazonu".

- Tog dana, došla sam na posao iako sam se osjećala užasno. Nakon dva sata, jednostavno, više nisam mogla i rekla sam svom nadređenom da sam bolesna. Imala sam gadnu želučanu virozu, praćenu dijarejom i povraćanjem, i ljekar mi je odredio bolovanje, ali sam, svejedno, dobila opomenu na poslu - rekla je.

Pozitivno radno okruženje

Iz "Amazona" su poručili da se oni trude da osiguraju sigurno i pozitivno radno okruženje za hiljade svojih zaposlenih. Rekli su i kako informacije koje su iznesene u javnosti, ne smatraju vjernim prikazom uslova u firmi, jer nisu dobili dokaz da ispitanici zaista rade u "Amazonu".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA