Dodik naložio da se ukinu suspenzije mašinovođama

Predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik izjavio je da je dao nalog da se ukinu suspenzije mašinovođama "Željeznica RS" /ŽRS/, kako bi mogli da dođu na posao.

Dodik naložio da se ukinu suspenzije mašinovođama

"Odgovornost za nastalu štetu u privredi Srpske mora da se utvrdi kod uprave preduzeća, rukovodstva ili svih mašinovođa i sindikata, i niko ne može da bude amnestiran", rekao je Dodik sinoć novinarima u hotelu "Kaldera" kod Laktaša, komentarišući prekid štrajka mašinovođa.

Dodik je najavio da će nakon otpočinjanja rada mašinovođa razgovarati sa predstavnicima Vlade RS, poslovodstvom preduzeća, mašinovođama i sindikatom "Željeznica RS", te dogovoriti šta je to što "Željeznice" stavlja u poziciju zdravog i konkurentog preduzeća.

"Krajnje je vrijeme da se na ovaj način prekine uslovljavati vlast RS, u pogledu zahtjeva, jer je vidljivo da to ne može i nije dalo rezultata. Može proći samo dogovor, kojeg podržavam, ali svi moramo da radimo i obavljamo svoje poslove", zaključio je Dodik i dodao da bi do sastanka moglo doći naredne sedmice, ukoliko mašinovođe prekinu štrajk i počnu da rade.

Na pitanje kada je moguć nastavak konsultacija najviših zvaničnika RS o Nacrtu Ekonomske politike i budžetu RS za 2012. godinu, predsjednik Republike je rekao da bi takav sastanak mogao biti održan sutra naveče.

"U petak ujutro Nacrt Ekonomske politike i budžeta RS za iduću godinu biće već upućeni u Narodnu skupštinu RS", najavio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA