FOTO Oaza mira u srcu Semberije: Izletište u Ljeljenči

  • TURIZAM
  • 18. May 2018.

Sportsko-rekreativno izletište u Ljeljenči, jedan je od boljih primjera kako se od dobro zamišljene ideje, planskim i kontinuiranim radom može napraviti idealno mjesto za rekreaciju i odmor.

Samo za šest godina, vlasnik ovog popularnog izletišta - Milorad Marković, uspio je da od seoskog porodičnog  imanja i dokupljenog dijela šume, na površini od oko 6,5 hektara, stvori oazu mira, prvenstveno namjenjenu omladini i porodičnim ljudima koji nastoje da svaki svoj slobodan trenutak provedu u prirodi.

Sportsko - rekreativno izletište u Ljeljenči, osim nesvakidašnje ljepote, pruža mogućnost i sportske rekreacije na pripremljenim terenima, koji se nalaze unutar odmarališta. Trenutno su dostupni tereni za odbojku na pijesku, odbojku na travi, zatim teren za fudbal tri sa tri, mali fudbal, dva koša i tenisko igralište, a u planu je da se izgradi još najmanje šest igrališta za različite vrste sportova.

Osim mogućnosti za sportsku rekreaciju, posjetilac ovog kompleksa ne može a da ne primjeti bogastvo i raskoš flore i faune. Ribolov, šetnja kroz prirodu, opuštanje i druženje uz roštilj u nekom od za to posebno osmišljenih kutaka, samo su dio aktivnosti na koje možete kvalitetno potrošiti svoje slobodno vrijeme.

Ono što najviše privlači pažnju jeste vještačko jezero koje predstavlja srce sportsko-rekreativnog izletišta u Ljeljenči, a kako bi ambijent bio prijatan za boravak, planski je zasađeno više stotina raznovrsnih sadnica kao i formiranih voćnjaka u neposrednoj blizini samog jezera.

Razlog zašto gosti iz godine u godinu sve više posjećuju ovo mjesto, jeste i blaga i zdrava mikroklima, zahvaljujući geografskom položaju sela Ljeljenča, gdje se dodiruju padine planine Majevice sa semberskom ravnicom i gdje je prisutna ruža vjetrova koja je melem za tople ljetne dane, a naročito za hronične bolesnike.

Godišnje ovo izletište posjeti više desetina hiljada turista, a za tradicionalne manifestacije, poput, 1.maja - Međunarodnog dana rada, vikendima i za vrijeme godišnjih odmora, samo u jednom danu primjetan je rekordan broj posjete.

Iako posjeduje svoju zvaničnu facebook stranicu: izletište Ljeljenča, na kojoj svi zainteresovani mogu pronaći sve potrebne informacije, vlasnik Marković kaže da je lična preporuka prethodnih gostiju najbolja reklama za ovo odmaralište.

Imajući u vidu da ovo odmaralište nije mjesto samo za jedan dan, porodica Marković svojim gostima nudi tri apartmana kompletno opremljena koja zadovoljavaju potrebe i najzahtijevnijih posjetilaca.

Važno je naglasiti da izletište u Ljeljenči nudi lepezu usluga i mogućnosti za kvalitetan odmor, interesantnu za sve generecije, a sudeći prema slikama i komentarima, svi koji su poželjeli da upoznaju ovo područje i budu dio prirode, ponovo su se vraćali ovom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA