Već 15 dana nema nikakvih informacija o nestalom Amaru Ramiću iz Tuzle

  • BiH
  • 16. May 2018.

Iako smanjenim intenzitetom, potraga za 21-godišnjim Amarom Ramićem iz Tuzle koji je posljednji put viđen prije dvije sedmice i dalje traje. Kriminalistička policija skupa sa članovima Federalne uprave civilne zaštite u proteklim danima ulagala je sve napore, ali ovaj mladić nije pronađen.

Već 15 dana nema nikakvih informacija o nestalom Amaru Ramiću iz Tuzle

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) za Klix.ba je potvrđeno da pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije i dalje tragaju za Ramićem koji je posljednji put viđen 2. maja ove godine.

Zbog nedostatka kvalitetnih informacija koje bi mogle ukazivati na moguću lokaciju na kojoj se mladić nalazi, Federalna uprava civilne zaštite sada potragu na terenu provodi manjim intenzitetom.

"Sve informacije koje trenutno imamo dijelimo sa MUP-om TK i na osnovu tih informacija postupamo po terenu. Nažalost, mi još uvijek nemamo niti jedne kvalitetne informacije od koje bismo mogli krenuti i početi operativno djelovati na terenu", rekao je za Klix.ba Sabahudin Spahović iz Civilne zaštite FBiH.

Spahović dodaje da na terenu i dalje djeluje jedan tim koji provjerava određene informacije i saznanja do kojih dolaze ostali članovi Federalne uprave civilne zaštite.

"Mi, MUP TK i svi ostali koji rade na ovom slučaju nisu došli niti do jedne kvalitetne informacije koja bi ukazivala da je nestali Amar viđen na određenom dijelu terena te da bi se tamo mogla usmjeriti potraga", rekao je Spahović.

Kao što je već i poznato, Ramićev izlazak iz stambene zgrade u kojoj živi s roditeljima u tuzlanskom naselju Brčanska Malta nadzorne kamere zabilježile su 2. maja oko 16:20 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

U potragu za ovim studentom Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli odmah su se aktivno uključili tragači Federalne uprave civilne zaštite koji su dosad pretražili lokacije na području Tuzle i njene okoline, zatim Kalesije, Ugljevika, Čelića, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Zavidovića i Malog Zvornika.

Takođe, ispitan je i određen broj osoba, međutim istražitelji do konkretnih informacija o tome gdje bi se ovaj mladić mogao nalaziti, još uvijek nisu došli.

Pored tuzlanskih istražnih organa koji ne pamte ovako misteriozan nestanak, za Amarom i dalje tragaju njegovi roditelji, prijatelji, studenti s kojima je skupa išao na fakultet, ali i sugrađani.

Svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o ovom mladiću mogu kontaktirati Amarovog oca putem broja telefona 061/163-987 ili posjetiti najbližu policijsku stanicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA