Bračni par usvom dvorištu pronašao zakopano blago

Dječji san o pronalasku skrivenog blaga ostvario se jednom paru iz Njujorka- kada su u bašti svoje kuće pronašli metalni sef pun zlata, dijamanata i buntova novčanica.

Bračni par usvom dvorištu pronašao zakopano blago
Ispalo je da ukupno 52.000 dolara koje su našli zakopane zapravo pripada njihovim komšijama koji su bili opljačkani prije sedam godina.

Blago u bašti Metju i Maria Emanuel pronašli su kada su unajmili radnike da im posade novo drveće. Dosad su živjeli u kući četiri godine potpuno nesvjesni što skriva njihovo dvorište.

Tek kada je jelen pojeo ostatke starog drveća, ugledali su metalnu kutiju.

- Nismo znali da se radi o sefu, mislili samo da su unutra neke žice od struje - objasnio je Metju.

Radnici su izvadili kutiju, a unutra je pronađen nevjerovatan sadržaj: deseci prstenja, uključujući i zaručnički prsten, zlatnina, novčanice od po 100 dolara i poludragi kamen.

- Bilo je nevjerovatno. Unutra je bio papir s adresom koja je upućivala na naše komšije. Pokucao sam na njihova vrata i pitao ih je li ih ko opljačkao, a oni su rekli da jeste. Gospođa je bila u šoku - kazao je Metju. Policajci su joj nakon pljačke rekli da nikad neće vidjeti svoje stvari.

Policija je izvijestila da se provala dogodila 2011. godine i da je pritom ukraden sef. Komšije koji nisu željeli pred kamere kazali su da su iznenađeni i zahvalni.

Maria je kazala da ju je puno ljudi pitalo hoće li vratiti nađeno blago.

- Nije bilo upitno, stvari nisu bile naše - kazala je.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA