U BiH obezbijeđen prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu

  • BiH
  • 17. May 2018.

Svi ljubitelji fudbala u BiH imaće priliku od 14. juna do 15. jula ove godine uživo na BHRT-u pratiti sve mečeve Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji.

U BiH obezbijeđen prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu
Iako je emitovanje mečeva Mundijala bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava, problem je uspješno riješen manje od mjesec dana do prve utakmice u Rusiji.

- Mogu potvrditi da smo obezbijedili prenose svih utakmica - rekla je zaKlix urednica sportskog programa BHRT-a Medina Šehić koja nije mogla govoriti o detaljima načina rješavanja dojučerašnjeg problema finansijske prirode.

Šehić je istakla da radnici BHRT-a trenutno pripremaju specijalne emisije sa gostima koje će biti emitovane uz termine večernjih utakmica.

- U posljednjem kolu grupne faze, kada se igra više utakmice u istom terminu, na televiziji ćemo emitovati jednu utakmicu uživo, a drugu u snimku odmah nakon nje - dodala je urednica sportskog programa BHRT-a i kazala da će gledaoci utakmice moći pratiti i na portalu Javnog servisa.

Podsjetimo, BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno.

Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 miliona KM bez PDV-a.

Kako nije bilo zainteresovanih BHRT je tražio pomoć države u iznosu od milion KM.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA