Najveće zanovetalo: Ovaj dečko zarađuje na vrlo neobičan način

Jedan Britanac koji mrzi majonez, našao je neobičan način zarade, žaleći se na taj proizvod i usluge u restoranima.

Najveće zanovetalo: Ovaj dečko zarađuje na vrlo neobičan način
Kris Oven (39) iz Bakingemšira zaradi oko 1.000 funti godišnje žaleći se na majonez koju mu u restoranima stavljaju u hranu.

Oven, kojeg su mediji prozvali "čovekom koji se najviše žali", kaže kako bi radije da bude poznat kao čovek koji ne podnosi lošu uslugu. Njegov savet svima je da na lošu uslugu nikako ne pristaju.

Za BBC je objasnio kako mesečno iskamči oko 90 funti žaleći se na zbrku na menijima restorana povezanu s majonezom. Naime, često mu se događa da izričito traži jelo bez majoneza, ali na kraju je ipak dobije. Otkako je prvi put počeo da insistira da dobije tačno ono što je naručio, zaradio je oko 3.000 funti.

- Najgore stanje je s burgerima. Uvek stavljaju majonez na burgere - kaže Kris.

Kad vrati naručenu hranu, ponekad ukupna cena bude umanjena za određeni iznos, a ponekad dobije i popust na sveukupnu narudžbu.

- Majonez je pravi tiranin među dodacima. I pritom je vrlo bezobrazan. Misli da svaku hranu čini ukusnijom, ali to nije istina - kaže on.

I dok njegova mržnja prema majonezu ne poznaje granice, on nije jedini dodatak koji prezire. Ne podnosi ni prelive za salatu koje naziva "majonezovim opunomoćenicima".

Ovaj PR stručnjak ne odustaje od svog načina i kaže da su Britanci skloni tome da na sve probleme odgovore sa: "Ma u redu je". Umesto toga, smatra Kris, trebalo bi svi da se zauzmu za sebe i reaguju kad primete da nešto nije u redu.

Jedna od prvih stvari na koju se ikad požalio i tako uštedio novac, bila je pica na kojoj je bilo toliko čilija da je mogla "srušiti manju vojsku".

Picu na kraju nije morao da plati jer je rekao osoblju restorana da će ga takva pica verovatno ubiti.

Takođe, zaradio je oko 400 funti žaleći se na loše podešenu pećnicu koja bi mogla spaliti kuću i još 200 funti zbog kašnjenja narudžbine.

- Ne pristajte na lošu uslugu. U redu je žaliti se ako to radite pristojno - savetuje Kris.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA