Da li ovaj građanin Srbije ne mora da registruje svoje vozilo sve do 3019. godine!?

Na putevima u Srbiji sve je moguće pa i da se pojavi vozilo za saobraćajnom dozvolom koja važi čitav milenijum! Naime, internetom kruži fotografija zvaničnog dokumenta MUP-a čiji je datum isteka, verovali ili ne, 2. 5. 3019. godine!

Da li ovaj građanin Srbije ne mora da registruje svoje vozilo sve do 3019. godine!?
Dobro ste pročitali, u jednoj od policijskih stanica (ne)srećnom vlasniku vozila izdali su saobraćajnu dozvolu na ravno 1.001 godinu. Dakle, ako je verovati birokratiji, Srbija već ima vozilo novog milenijuma.

- Ja bih to zalepio i završio sa registracijama u ovom milenijumu - glasio je jedan od duhovitih Fejsbuk komentara na fotografiju najdugovečnije registarske nalepnice.

Ipak, iako se možda i sam vlasnik ponadao da će uštedeti na godišnjem nivou nekoliko desetina hiljada dinra, to ipak nije tako.

Očigledno se radi o administrativnoj greški, upozoravaju u saobraćajnoj policiji, i dodaju da to mora da se ispravi.

- Vlasnik treba da ode u policijsku stanicu gde je izvadio taj dokument i reklamira grešku. Administracija će ispraviti to o svom trošku. Ukoliko to ne učini može bespotrebno da izgubi vreme na putu kada ga zaustavi policija tokom provere dokumenta. Nažalost, dešavaju se greške. Zato u policijskim stanicama i stoje natpisi upozorenja da građani odmah provere nova dokumenta i prijave greške - objašnjavaju u MUP-u.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    7°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI