Bijeljina: Majka dvanaestoro djece “pala” na granici zbog krađa

Angela Kolompar iz Srbije, uhapšena u Bijeljini, već je osuđena za tri krivična djela.

BIJELJINA
U Sudu BiH juče je održano ročište na kojem se odlučivalo o ekstradicionom pritvoru 43-godišnjoj Srbijanki Angeli Kolompar. Na ovom ročištu državljanka Srbije pristala je da u skraćenom postupku bude izručena pravosudnim organima Srbije.

Odlazak

S obzirom na to da ona nije državljanka BiH, nije bilo osnova da se usprotivi izručenju i traži da joj se sudi u BiH. Pored toga, ona je majka 12-oro djece i vjerovatno je i zbog toga da bi bila bliže porodici željela da se što prije vrati u Srbiju. Prema riječima njenog branioca advokata Slavka Ašćerića, Kolompar je u Srbiji osuđena za tri krivična djela, te je izdržala dio kazne, a onda se jednostavno, nakon odlaska na vikend, nije vratila na odsluženje još osam mjeseci zatvora.

Njeno hapšenje izveli su pripadnici Granične policije u Bijeljini 6. juna 2018. godine nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njom Interpol Beograd raspisao potjernicu zbog krivičnih djela teška krađa, krivotvorenje novca i krađa u saizvršilaštvu. Kolompar je kontrolisana pri ulasku u BiH iz Srbije, na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi. Državljanka Srbije nakon hapšenja predata je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Kazna

Prema pisanju srbijanskih medija, Kolompar su sredinom decembra 2004. uhapsili pripadnici SUP-a Kikinda zbog sumnje da je skupa sa Lajošom Balažom, Ivicom Dimovićem i Ivanom Dimovićem odgovorna za 40 teških krađa po kućama u opštinama Senta i Kanjiža.

Krađe su se desile od septembra 2003. do decembra 2004, a na taj način vlasnici su oštećeni za gotovo 50.000 KM. Kolompar je sa ostalim osumnjičenim za provale predata istražnom sudiji Opštinskog suda u Kanjiži koji joj je izrekao zatvorsku kaznu, no, čim se domogla slobode, pokušala je pobjeći u BiH.