Pobjednici "Lutvid-festa" kod ministra Maleševića

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević razgovarao je sa učenicima četvrtog razreda Područnog odjeljenja Ugljevička Obrijež Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika koji su pobjednici drugog Festivala lutkarstva u Bijeljini sa predstavom "Mala vještica" i čestitao im za ovaj uspjeh.

Pobjednici "Lutvid-festa" kod ministra Maleševića

Malešević je pohvalio posvećenost i trud sa kojima je stvarana ova predstava. "Sjajno je što kroz igru sa lutkama iskazujete svoje sposobnosti. To treba njegovati i podsticati. Mnogi započnu u školskim sekcijama, a završe kao velika imena u svijetu umjetnosti", rekao je Malešević.

Iz Ministarstva je Srni rečeno da je Malešević čestitao učiteljici Snežani Milošević i Darku Đuričiću koji je uradio tehničku podršku predstave "Mala vještica" i video-prezentaciju knjige "Lutvid-fest".

Malešević je pobjedničkoj ekipi uručio didaktičku igru "Igrom kroz Republiku Srpsku" autora Gorana Gašića, čiji je izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo.

Miloševićeva je rekla da su djeca pripremala predstavu sedam mjeseci i da su u nju uložila mnogo truda, rada, entuzijazma i radosti, što se i osjetilo u izvođenju.

"U stvaranju ove predstave na različite načine učestvovao je cijeli grad tako da smo se nagradi beskrajno radovali", navela je Miloševićeva.

Razgovarano je i o mogućnostima da u Ugljeviku bude otvoreno malo lutkarsko pozorište po principu pozorišne scene, koja djeluje u okviru Kulturnog centra Trebinje.

Ugljevički lutkari bili su jedini predstavnici Republike Srpske na nedavno održanom međunarodnom takmičenju osnovnih škola u lutkarstvu /FLUOŠ/, koje je 24. put održano u Novom Sadu, gdje su osvojili posebnu nagradu za primjenu specijalnih efekata u predstavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA