Otkriven veliki tunel za šverc droge između SAD i Meksika

Ispod granice sa Meksikom otkriven je tajni tunel dugačak 400 metara za koji američke vlasti tvrde da je jedan od najznačajnijih za šverc droge u SAD.Policija je kod tunela našla 17 tona marihuane.

Otkriven veliki tunel za šverc droge između SAD i Meksika

Tunel, visok 1,2 i širok 0,9 metara povezuje magacine na dve strane granice: u San Dijegu i Tihuani. Imao je osvetljenje i ventilaciju, kao i drvene podupirače, a kako jutros javlja Asošijeted pres (AP), otkriven je u utorak tokom policijske akcije sa obe strane granice.

U jednom kamionu, unutar magacina sa američke strane nađeno je devet tona marihuane, rekli su zvaničnici SAD za borbu protiv šverca droge. Meksičke vlasti su saopštile da su sa svoje strane otkrile još osam tona marihuane.

Poslednjih godina otkriveno je više od 70 tajnih tunela za švercovanje između SAD i Meksika, ali sudeći po količini zaplenjene droge, najnoviji spada u najznačajnije.

Američke vlasti su danas takođe saopštile da su agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili 13 ljudi u sklopu istrage ilegalnog transfera novca između Čikaga i zloglasnog meksičkog narkokartela Zeta.

Hapšenje je obavljeno u utorak u koordiniranim, istovremenim akcijama u Čikagu i gradu Laredo u Teksasu.

Novac je zarađen prodajom droge, a zaplenjena sume od prošle godine do sada dostiže 12,4 miliona dolara.

Samo u jučerašnjoj akciji zaplenjeno je 480.000 dolara.

U racijama na teritoriji Čikaga prošle godine je zaplenjeno 250 kilograma kokaina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA