Reditelj filmova "Čuvari galaksije" otpušten zbog uvredljivih postova na Twitteru

Porodilje koje imaju Rh negativnu grupu, a novorođenče pozitivnu moraju najkasnije 72 sata nakon poroda primiti RhoGAM imunoglobin injekciju. Međutim, trenutno u Bosni i Hercegovini, RhoGAM ampule nije moguće nabaviti, dok alternativa ne postoji, saznaje Klix.ba.

Reditelj filmova "Čuvari galaksije" otpušten zbog uvredljivih postova na Twitteru

James Gunn, reditelj filmova "Čuvari galaksije" (Guardians of the Galaxy) otpušten je zbog brojnih uvredljivih postova na društvenim mrežama.

Američki reditelj se izvinio zbog nekolicine starih tvitova u kojima se šalio na teme kao što su pedofilija i silovanje. Alan Horn, predsjednik kompanije Walt Disney odlučio je otpustiti ga.

"Uvredljive sadržaje i stavove koji su otkriveni na Jamesovom Twitter profilu nemoguće je braniti. Oni nisu u skladu s vrijednostima naše kompanije pa smo prekinuli sve poslovne odnose s njim", rekao je Horn.

James Gunn je napisao scenarij i režirao filmove franšize "Čuvari galaksije" (Guardians of the Galaxy). Osim toga, radio je veoma uspješnu franšizu "Avengers".

Gunn se oglasio na Twitteru gdje se izvinio zbog svojih ranijih objava.

"U pokušaju da budem provokativan pravio sam filmove i šale koje su neprimjerene. Neću reći da sam bolji, ali sam veoma drugačiji nego što sam bio prije nekoliko godina. Izvinio sam se zbog svojih šala koje su povrijedile ljude, jer mi je zaista žao zbog toga", napisao je Gunn.

Još uvijek nije poznato ko će zamijeniti Jamesa Gunna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA