Berlinski aerodrom evakuisan zbog vibratora

Obezbjeđenje berlinskog aerodroma Šenefeld, pomislivši da se u prtljagu jednog putnika nalazi bomba, evakuisalo je čitav aerodrom, međutim, ispostavilo da se da je u pitanju bio - vibrator.

Zanimljivosti

Nakon što je zabuna riješena, vlasniku je dozvoljeno da nastavi svoje putovanje i dopušteno mu je da zadrži sporni predmet.

Putnik sa Šenefelda, za kojeg "Independent" kaže da je 31-godišnji muškarac koji je vibrator kupio svojoj djevojci kao poklon, morao da propusti svoj prvobitni let.

Ovo je treća potpuna evakuacija na njemačkim aerodromima u posljednjih 10 dana, zbog čega su aerodromska obezbjeđenja izložena kritici.

U utorak su desetine letova otkazane na aerodromu u Frankfurtu, najvećem u Njemačkoj, kada se ustanovilo da je jedan putnik prošao u zonu za ukrcavanje bez prethodne bezbjednosne provjere.

Odmah nakon toga letovi su bili otkazani i putnici su morali ponovo da budu provjeravani. Na minhenskom aerodromu 28. jula je otkazano 300 letova takođe jer jedan putnik nije prošao bezbjednosne provjere, zbog čega je više od 30 hiljada ljudi moralo je da promjeni svoje putne