Sve više građana koristi računar i internet

Sve više građana Srpske koristi informaciono-komunikacione tehnologije, što potvrđuju podaci Republičkog zavoda za statistiku prema kojima je broj korisnika interneta u ovoj godini povećan za 6,3 odsto u odnosu na lani.

Sve više građana koristi računar i internet
Čak 71,2 odsto stanovnika RS surfovalo je ove godine internetom radi komunikacije, kupovine, istraživanja, gledanja filmova i slično. Istraživanja zavoda o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija pokazuju i da računar koristi 55,5 odsto građana, što je za 3,4 odsto manje nego lani.

- Broj domaćinstava sa pristupom internetu povećan je za 5,5 odsto, a posebno je vidljivo povećanje upotrebe interneta putem mobilnog širokopojasnog pristupa. Pametne telefone u privatne svrhe koristilo je 88,8 odsto internet populacije - pokazuju podaci zavoda.

Posebno je značajno povećanje broja korisnika koji su putem interneta kupovali ili poručivali robu i usluge. Virtuelna trgovina u Srpskoj zabilježila je rast korisnika za 2,5 odsto u odnosu na lani, a značajan skok je ostvaren i u korišćenju onlajn usluga javne administracije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA