2012 Renault Twingo

Nova generacija modela Twingo će se u prodaji naći početkom 2012. godine i to će biti prvi model u Renault gami koji će imati novi izgled u skladu sa novim Renault vizuelnim identitetom.

2012 Renault Twingo
Nova generacija modela Twingo će se odlikovati brojnim vizuelnim detaljima koji će ustanoviti novi dizajnerski "jezik" Renault Grupe. Enterijer će takođe biti unapređen, a na raspolaganju će biti više opreme kako na spisku serijske, a tako i na spisku dodatne opreme.

 

 

Prednji deo automobila je značajno izmenjen, a dominira veći logo kompanije i nova prednja svetlosna grupa. Zadnji deo je takođe izmenjen, a ističe se zaobljeni zadnji branik, kao i nova svetlosna grupa. Kupcima će na raspolaganju biti 11 različitih boja karoserije, 24 različita dizajna felni kao i dva različita dezena enterijera. Zbog tražnje vlasnika modela prve generacije, Twingo će se ponovo isporučivati sa opcionim panorama krovom. Zanimljivost je da će Renaultomogućiti modfikaciju detalja po želji kupca - od ukrasnih grafika na krovu, preko boje kućišta retrovizora i krovnog spojlera, pa do boji lajsni vozila (pogledajteTwingo sajt kako bi videli šta se sve može modifikovati - za sada nema Srbije na listi).

Oprema je bogatija, a treba reći da se sada Bluetooth nalazi u sklopu svih verzija audio sistema, a modeli od marta 2012. će serijski imati i USB priključak. Pored standardnih upotreba audio sistema, on od sada obaveštava vozača o optimalnom stepenu prenosa čime se može postići ušteda u potrošnji goriva do 10%. Dodatno, audio sistem će sve podatke o radu motora/menjača slati i na telefonski uređaj u realnom vremenu.

Novi Twingo ima zapreminu prtljažnika 165l (285l ako se zadnja sedišta pomere napred), odnosno 959l ukoliko se obore zadnja sedišta.

Nova generacija Twinga se odlikuje još ekonomičnijim pogonskim rešenjima koja su u skladu sa konstantnom težnjom francuske kompanije da smanji potrošnju i štetne emisije. Model sa 1.5 dCi (u ponudi će biti varijanta sa 75 i sa 85KS) agregatom će nuditi prosečnu potrošnju od samo 3,2l/100km i 85g CO2 emisija po pređenom km. Modeli sa 1,2 litarskim 16v (75KS) benzincem se mogu poručiti u kombinaciji sa robotizovanim menjačem što će značajno olakšati upotrebu u urbanim uslovima eksploatacije.

U ponudi je i dalje TCe 100 agregat (1,2 litarski turbo benzinac) koji razvija 100KS/155Nm, koji nas je oduševio kada smovozili Twingo GT aktuelne generacije.

Za one koji žele više od automobila, na raspolaganju će biti modeli koje je Renault Sport "doradio": Twingo RS i Twingo Gordini RS. RS modele će, kao i kod prethodne generacije, pokretati atmosferski 1,6 16v agregat koji proizvodi 133KS/160Nm.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA