Kosa isprana limunom se manje masti

Ispiranje kose prirodnim sastojcima čini čuda za kvalitet vlasi. To, kažu frizeri, važi za sve tipove kose, od masne, izuzetno suve, tamne do presvetle i osetljive. Za sjaj kose najbolje koristite pivo, a tretman je dovoljno primeniti jednom mesečno. Evo čime sve možete da perete kosu.

Kosa isprana limunom se manje masti
PIVO

Kada operete kosu, dobro je istrljajte, isperite je pivom, koje će kosi dati sjaj i punoću zbog vitamina i šećera.

LIMU

NIspiranje kose limunovim sokom dobro je za posvetljivanje kose, ali ima još jednu namenu - pomaže kod masnog korena kose. Iscedite limun, sok pomešajte s pola šolje tople vode, rastvor nanesite na koren i ostavite da deluje pet minuta. Isperite mlakom vodom.

BREZA

Izuzetno je lekovito i ispiranje kose čajem od brezinog lišća. Posle tretmana dlaka kose postaje neobično sjajna i svilenkasta.

KOPRIVA

Čaj od koprive može da ublaži pojavu peruti, a razblaženo sirće od koprive pomaže da kosa ne opada. Da biste dobili idealan rastvor tri četvrtine tegle napunite lišćem od koprive. Dodajte koru od 300 grama jabuka. Ostavite na toplom mestu pet nedelja. Dvaput nedeljno promešajte.

LIPA

Lek za kosu ispucanu od feniranja ili farbanja je cvet od lipe. U šoljicu vruće vode stavite kašičicu cvetova lipe, ohladite i isperite kosu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA