Opština Ugljevik pomaže izgradnju kuće porodici Đorđević

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas socijalno ugroženoj porodici Đorđević iz naselja Ravno Polje 3.000 KM pomoći za izgradnju kuće.

Opština Ugljevik pomaže izgradnju kuće porodici Đorđević

Perić je rekao novinarima da je lokalna zajednica i ranije dodijelila 3.000 KM za izgradnju porodične kuće Đorđevića koji žive u lošim uslovima, te da će pomoć biti nastavljena kako bi ova četvoročlana porodica imala pristojne uslove za život.

On je naveo da opština Ugljevik ima Pravilnik o jednokratnoj novčanoj pomoći licima u stanju vanredne socijalne potrebe.

"Vanrednom socijalnom potrebom, prema ovom Pravilniku, smatra se životna situacija u kojoj se nalazi lice ili članovi njegovog porodičnog domaćinstva koji usljed teške materijalne situacije, akutne ili dugotrajne bolesti ne mogu da obezbijede minimalne uslove za život ili liječenje, lice koje sa članovima porodice živi u nehumanih stambenim uslovima, kao i lica koja su pretrpjela štetu na imovini usljed požara ili uginuća stoke", precizirao je Perić.

Marijana Đorđević zahvalila je Periću na brizi i podršci, ističući da ova novčana pomoć znači mnogo njenoj porodici i da će je iskoristiti za završetak krova na kući.

"Mi smo nezaposleni, imamo dvije maloljetne kćerke, a suprug Milomir je bubrežni bolesnik i ide na dijalizu od 1997. godine", rekla je Đorđevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA