Sedmogodišnji dečak zaradio 22 miliona dolara za godinu dana

Rajan je sedmogodišnji dečak iz Amerike, koji je postao poznat po svom „Jutjub“ kanalu na koji svaki dan postavlja video-snimke u kojima se igra sa svojim novim igračkama. Od juna 2017. do juna 2018. godine, Rajan je zaradio 22 miliona dolara, a časopis „Forbs“ ga proglasio za najplaćeniju „Jutjub“ zvezdu.

Zanimljivosti

Časopis Forbs procenjuje da je Rajan svojimJutjub kanalom „Rajan Tojs Rivju" (Rayan Toys Review) porazio i jutjubera Džejka Pola za 500.000 dolara.

Novinar ABC-a je pitao Rajana zašto deca toliko vole da gledaju njegove video-snimke, a on mu je odgovorio:

„Zato što sam zabavan i smešan".

Rajanovi roditelji otvorili su muJutjub kanal 2015. godine, a za tri godine njegvi video snimci imaju gotovo 26 milijardi pregleda i oko 17 miliona pratilaca.

Američki trgovinski lanac „Volmart" je u avgustu počeo da prodaje igračke i odeću pod nazivom „Rajanov svet" (Rayan's World), a video-snimak koji prikazuje Rajana i njegove roditelje koji traže svoje igračke u prodavnici za tri meseca je imao 13 miliona pregleda.

Sledeće godine prihodi od ugovara sa „Volmartom" bi trebalo da znatno uvećaju Rajanovu zaradu.

Forbs navodi da 96 odsto novca Rajan dobija od reklama koje se nalaze na početku njegovih video-snimaka, dok preostali novac dolazi od sponzorisanih posotva.

Dok je još dete 15 odsto njegove zarade nalaziće se u banci. Tek kada postane punoletna osoba Rajan će moći da pristupi svom novcu.