Inicijativa za uvođenje avionske linije Tirana-Sarajevo

  • BiH
  • 15. Dec 2011.

Predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je na jučerašnjem sastanku sa albanskim premijerom Salijem Berišom u Tirani pokrenuo inicijativu da se najozbiljnije razmotri uvođenje direktne avionske linije Tirana-Sarajevo, kako bi se stvorili uslovi da privrednici i građani dve zemlje lakše savladaju međusobnu udaljenost.

Inicijativa za uvođenje avionske linije Tirana-Sarajevo
U saopštenju Parlamentarne skupštine BiH navodi se da su Beriša i Bećirović, između ostalog, istakli da je saradnja BiH i Albanije, kao dve prijateljske zemlje, daleko od nivoa na kojem bi mogla da bude.

Tokom susreta je naglašeno da zvaničnici dve zemlje moraju uložiti napor da se ostvarene veze učvrste i prodube, kako bi se na taj način otvorio i prostor za intenzivnije privredno povezivanje.

Sagovornici su ocenili da su energetika i izgradnja putne infrastrukture oblasti u kojima postoje odlični uslovi za povezivanje i saradnju.

Beriša je tokom susreta zatražio da se BiH, svojim znanjem, intenzivnije uključi u razvoj albanskog zimskog turizma, za koji ova država prosečne nadmorske visine od 700 metara ima izuzetan potencijal.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA