FOTO Gradski trg u znaku hercegnovske mimoze

Živopisne uniforme mažoretkinja, gradska muzika, trombonjeri i maškare krasili su danas Bijeljinu koju je posjetio hercegnovski karavan mimoze.

Osim performansa na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića, mažoretkinje su Bijeljincima dijelile i žuti cvijet mimoze po kojem praznik i nosi ime.

Predstavnik Turističke organizacije Herceg Novog Dalibor Vuković podsjetio je da se ove godine organizuje 50. Praznik mimoze.

"Pozivamo građane Bijeljine da posjete jubilarni karavan mimoze koji počinje 1. februara. On će ove godine biti sadržajniji s obzirom na to da slavimo jubilej, a otvoriće ga koncert Zdravka Čolića", najavio je Vuković.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da današnja posjeta karavana mimoze predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje sa Herceg Novim.

"Danas se u naš grad preselila Boka kotorska. Naši građani godinama posjećuju Herceg Novi na Praznik mimoze i izuzetno nam je drago što su Hercegnovljani danas uzvratili posjetu i donijeli duh Mediterana u Bijeljinu", istakao je Mićić.

Organizatori karavana mimoze u Bijeljini su opština i Turistička organizacija Herceg Novog, Javna ustanova kulture "Herceg fest", gradska muzika i mažoretkinje i hercegnovske Nevladine organozacije "Maškare" u saradnji sa bijeljinskom Gradskom upravom i gradskom Turističkom organizacijom.

Foto: Bijeljina danas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA