Građani uredno snabdjeveni toplotnom energijom

Direktor Gradske toplane Bijeljina Mladen Krasavac rekao je Srni da su svi korisnici uredno snabdjeveni toplotnom energijom i da nije prijavljen nijedan kvar u gradu.

Građani uredno snabdjeveni toplotnom energijom

"Trenutno zagrijavamo 64.000 metara kvadratnih, stambenog i poslovnog prostora, odnosno oko 1.040 stambenih jedinica i oko 70 poslovnih", kaže direktor Gradske toplane Bijeljina.

Krasavac očekuje da će sistem toplotnog napajanja funkcionisati uredno, posebno s obzirom da sutra počinje drugo polugodište u školama.

On kaže da je cijena nepromijenjena već godinama, pa grijanje po metru kvadratnom za fizička lica iznosi 2,75 KM sa uključenim PDV-om na bazi šest mjeseci, a za poslovne subjekte 5,88, takođe sa PDV-om.

Korisnicima se, kaže Krasavac, daje mogućnost da utrošenu energiju plaćaju na 12 mjeseci, pa je time i cijena za 50 odsto manja.

U Ugljeviku ima ukupno 1.004 korisnika toplotne energije koje zagrijava preduzeće "Terma nova", a ukupna površina koju griju je 72.400 metara kvadratnih.

Cijene u ovoj opštini su daleko povoljije, pa je naknada 1,67 KM za fizička lica i duštvene organizacije /škole, obdanište, Dom zdravlja, sportska sala, opština, Dom kulture/, dok je za pravna lica 3,21 KM po metru kvadratnom.

Grijanje je na toplotnu paru kojom se snabdijevaju sa Termoelektrane Ugljevik, a energent mazut je rezervna varijanta kada Termoelektrana ne radi ili iskoči iz sistema.

Iz "Termo nove" kažu da imaju dovoljno mazuta u rezervi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA