Najviše Gremija Čajldiš Gambinu, Kejsi Masgrejvs i Lejdi Gagi

Na sinoć održanoj 61. dodeli Gremi nagrada trijumfovali su reper Čajldiš Gambino i Kejsi Masgrejvs sa po četiri osvojene nagrade, dok je Lejdi Gaga otišla kući sa tri. Gremi za najbolji rok album osvojili su favoriti publike „Greta van Flit“.

Najviše Gremija Čajldiš Gambinu, Kejsi Masgrejvs i Lejdi Gagi

Ceremoniju u čuvenom „Stejpls centru" u Los Anđelesu vodila je Ališa Kiz, dobitnica neverovatnih 15 Gremija. U prenosu koji su pratile desetine miliona gledalaca širom planete nastupili su još i Lejdi Gaga, Dajana Ros, te Kejti Peri u specijalnom omažu Doli Parton.

Dobitnica prestižne nagrade za album godine je Kejsi Masgrejvs. Nagrade za izdanje i pesmu godine dobio je Čajldiš Gambino za singlThis Is America i to u žestokoj konkurenciji.

U kategoriji za najboljeg novog izvođača, trijumfovala je pop zvezda Dua Lipa, a među nominovanima bila je i trenutno najpopularnija rok grupa „Greta van Flit" koju će domaća publika imati priliku da vidi na ovogodišnjem „Egzitu".

U kategoriji za najbolji pop album pobedu je odnela Arijana Grande sa izdanjemSweetener, dok je Gremi za najbolji rep albumInvasion of Privacy osvojila Kardi Bi, čime je postala i prva žena koja je trijumfovala u toj kategoriji.

Za najbolje rok izvođenje posthumno je nagrađen nekadašnji frontmen sastava „Audioslejv" i „Saundgarden" Kris Kornel za numeruWhen Bad Does Good.

Francuski tandem Justice kući nosi Gremija za najbolji dens-elektro album.

Ovogodišnje Gremi nagrade imale su rekordne 84 kategorije. Takođe, od ove godine uvedena je novina radi većeg diverziteta u muzici, te je umesto tradicionalnih pet, u nekim kategorijama bilo čak do osam nominovanih, a najviše su imali Kendrik Lamar, osam i Drejk, sedam nominacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA