Đurđević i Velkovski u Bijeljini o privrednoj saradnji

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Dragan Đurđević i otpravnik poslova Ambasade Makedonije u BiH Riste Velkovski saglasili su se da je neophodno povezati privrednike Republike Srpske i Makedonije, te saradnju sa kulturnog nivoa proširiti i na druge oblasti.

Đurđević i Velkovski u Bijeljini o privrednoj saradnji

"Postoji saradnja Bijeljine i Makedonije u oblasti kulture. Kumanovo je naš bratski grad, ali danas smo se, analizirajući dosadašnju saradnju, saglasili da je neophodno da se ona proširi na mnoge oblasti, prije svega, ekonomiju", rekao je Đurđević novinarima.

On je nakon sastanka sa Velkovskim istakao da je dogovoren niz aktivnosti da bi se pospješila ta saradnja, naročito u poljoprivredi i drvoprerađivačkoj industriji.

Đurđević kaže da su razmatrani i načini za povezivanje privrednika, bilo na biznis-forumu u Bijeljini ili na nekim drugim susretima.

Velkovski je naveo da je upoznat o prirodnim potencijalima Bijeljine u kojoj boravi prvi put, te dodao da treba unapređivati ekonomsku saradnju.

"Posebno mi je zadovoljstvo da sam danas u Bijeljini, u kojoj sam iznio ideju da se u ovom gradu, što bi Makedonija željela, otvori počasni konzulat, jer ima specifičan geografski, geostrateški i ekonomski položaj - blizinu Srbije i Hrvatske. Bijeljina ima izvanredne mogućnosti za razvoj u svim oblastima", rekao je Velkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA