Prošlogodišnje poplave nanijele velike štete na divljači

Lovačko udruženje "Semberija" iz Bijeljine je za vrijeme velikih poplava iz decembra prošle godine pretrpjelo štetu na divljači, koja je, prema procjenama, iznosila više od 200.000 KM.

Prošlogodišnje poplave nanijele velike štete na divljači

"U ovoj godini smo resornom ministarstvu Republike Srpske /RS/ i opštini Bijeljina uputili par zahtjeva za pomoć, ali nismo dobili nikakav odgovor", izjavio je sekretar Lovačkog udruženja "Semberija" Radenko Božić, izrazivši nadu da će opština Bijeljina u budžetu obezbijediti sredstva za ovo udruženje.

Božić je izrazio nadu da će i lokalne i republičke vlasti da odgovore na zahtjeve udruženja pozitivno, jer se veoma teško boriti sa prirodnim nedaćama iz vlastitih sredstava.

"Prethodna godina je u reprodukcionom periodu praćena obilnim padavinama, a protekla veoma sušna, zbog čega je uginulo dosta mlađi, a unošenjem nove divljači na poplavljena područja nismo uspjeli da popravimo stanje", istakao je Božić.

Lovna godina traje od aprila do kraja marta, dok se lovna sezona završava nešto ranije - 15. januara, kada kreću aktivnosti oko organizacije tradicionalne lovačke zabave, kojom lovci krunišu sezonu i na kojoj simbolično nagrađuju lovce koji su dali nesebičan doprinos lovu i očuvanju životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA