Sezona grijanja bez kvarova, građani dužni 212.000 KM

Gradska toplana u Bijeljini uspješno privodi kraju sezonu grijanja bez kvarova i na zadovoljstvo korisnika čiji je broj u blagom porastu, rekao je danas Srni direktor Gradske toplane Mladen Krasavac.

Sezona grijanja bez kvarova, građani dužni 212.000 KM

Prema njegovim riječima, za zagrijavanje 64.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora u gradu do kraja sezone biće utrošeno 4.500 tona uglja, isto kao i prethodne sezone.

Krasavac je istakao da Gradska toplana u Bijeljini nije mijenjala cijenu grijanja od 2011. godine i ona iznosi 2,75 KM po kvadratu za fizička lica i 5,88 KM za pravna lica, sa porezom na dodatnu vrijednost i na bazi plaćanja šest mjeseci.

Korisnici imaju mogućnost da usluge Toplane plaćaju i tokom cijele godine i na taj način smanje mjesečne obaveze. Krasavac je naveo i da fizička lica duguju Toplani 212.000 KM, a pravna lica 119.000 KM.

On je pozvao korisnike da na vrijeme izmire svoje obaveze i time omoguće nastavak uspješnog rada Gradske toplane.

Komentarišući zagađenje vazduha koje je proteklih mjeseci izmjereno na lokaciji kod Gradske toplane, direktor navodi da oni imaju stari ali još funkcionalan "cikloner", sistem za prečiščavanje lebdećih četica.

Prema njegovim riječima, ta prekoračenja graničnih vrijednosti nisu uslovljena samo radom Gradske toplane, nego brojnih individualnih i kotlarnica poslovnih i industrijskih objekata na ovoj lokaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA