Završena tromjesečna edukacija za roditelje

U Dječijem vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini završena je tromjesečna edukacija za roditelje djece koja pohađaju ovaj vrtić, u okviru Unicefovog programa podrške roditeljstvu "Rastimo zajedno".

Završena tromjesečna edukacija za roditelje

Pedagog dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj" Danica Mojić kaže da je realizacija Programa "Rastimo zajedno" počela u oktobru i da se sastojala od jedanaest konceptualnih i tematski povezanih radionica sa ciljem podrške odgovornim roditeljima.

"Cilj ovih radionica bio je da se stvori podsticajno okruženje u kojem roditelji sa edukatorima razmjenjuje iskustva, upoznaju bolje sebe kao roditelja, identifikuju načine na koje se odnose prema svom djetetu, te saznaju za druge moguće načine kako da se ophode prema svojim mališanima", rekla je Mojićeva, koja je zajedno sa vaspitačicom Nadom Božić vodila radionice.

Božićeva je istakla da su roditelji aktivno učestvovali na svim radionicama i da su osim razmjene iskustava, imali priliku da se informišu i o naučnim stavovima o pozitivnoj interakciji roditelja i djeteta, te poželjnim načinima vaspitanja i postupanja, ali bez "dijeljenja lekcija i savjeta".

"Za ovu radnu godinu vrtić `Čika Jova Zmaj` stavio je akcenat na stručno usavršavanje svih zaposlenih, a ovakva radionica prati naš plan kako edukaciju zaposlenih prilikom vaspitanja djece, tako i roditelje", rekao je direktor vrtića Drago Đurić, prilikom dodjele diploma roditeljima, učesnicima radionice, koja je sinoć završena.

Jedna od učesnica radionica Biljana Cvjetković smatra da su radionice bile veoma korisne za roditelje i da su njoj pomogle jer je, kako kaže, sada "jedan staloženiji i smireniji roditelj".

Program "Rastimo zajedno" namijenjen je roditeljima djece uzrasta do četiri godine. Organizovan je pod pokroviteljstvom UNICEF-a, a u saradnji sa IN fondacijom za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih.

Ovo je prva edukacija ove vrste u jednoj predškolskoj ustanovi u Bijeljini, a rukovodstvo vrtića "Čika Jova Zmaj" najavilo je da će Program "Rastimo zajedno" biti organizovan i naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA