Ima se para, ima se s čim, jer ja sam holivudski sin

Američke glumice Felisiti Hafman i Lori Lahlin optužene su da su, sa još najmanje 40 osoba, učestvovale u skandalu, tokom kojeg su bogati roditelji podmićivali trenere na koledžu i ljude iz centara za testiranje, kako bi pomogli njihovoj deci da se upišu u najelitnije škole u zemlji.

Džet-set

Podmićivanje je navodno bilo omogućeno preko jedne kompanije u Kaliforniji, a prema navodima iz vlasti, roditelji su ukupno dali oko 25 miliona dolara osnivaču firme "Edge College & Career Network" kako bi njihova deca „upala" na prestižne univerzitete, prenosi AP.

U skandal su umešani univerziteti poput Jejla, Džordžtauna i Stanforda, prenosiGardijan.

Optužnice su podignute protiv 33 roditelja, među kojima su holivudske glumice Felisiti Hafman, najpoznatije po ulozi Linet Skavo u serijiOčajne domaćice, Lori Lahlin iz serijePuna kuća, kao i protiv još 13 trenera i saradnika Vilijema Rika Singera, vlasnika firme "Edge College & Career Network".

Lori Laglin

„Ovakvi roditelji predstavljaju katalog bogatstva i privilegija", rekao je američki advokat Enru Leling, navodeći da je zbog svakog studenta primljenog zahvaljujući prevari, odbijen po jedan koji je bio istinski talentovan.

Naime, jedan bivši fudbalski trener na Univerzitetu Jejl, priznao je krivicu i pomogao da se izgradi slučaj protiv ostalih.

Prema navodima iz vlasti, treneri u sportovima poput fudbala, tenisa i odbojke, prihvatali su mito, kako bi stavili studente na listu regrutovanih sportista, bez obzira na njihove sposobnosti ili iskustva.