POZNATI BEBI PUDER UZROKOVAO RAK Očajna majka tužila kompaniju i dobila 29 miliona dolara

Ženi čija je beba dobila kancer u posljednjoj fazi zbog pudera, proizvođač “Džonson & Džonson” mora isplatiti 29 miliona dolara odštete, odlučila je kalifornijska porota.

POZNATI BEBI PUDER UZROKOVAO RAK Očajna majka tužila kompaniju i dobila 29 miliona dolara

Sud je zaključio da je najveća svjetska kompanija za negu zdravlja "uglavnom odgovorna" za mezoteliom od kojeg je oboljela Tereza Livit. U presudi se navodi da je puder za bebe bio faktor koji je "značajno doprinjeo" razvoju bolesti.

Ova tužba jedna je od mnogih koje povezuju kancer sa azbestom u praškastim proizvodima "Džonson & Džonsona", a u njoj se ističe da je kompanija skrivala rizike po zdravlje decenijama, piše Blic.

Iz "Džonsona" se još nisu oglasili sa komentarom. Ovoj kompaniji prijeti još 13.000 sličnih tužbi širom Sjedinjenih Država. Dok iz "Džonsona" tvrde da su njihovi praškasti proizvodi bezbijedni, kompanija gubi slučajeve na sudu. Prošle godine je porota iz Los Anđelesa dodelila 25,7 miliona dolara ženi koja je tvrdila da je dobila rak od njihovog pudera. U Misuriju su prošle godine 22 žene dobile 4,69 miliona dolara.

Nakon nove presude u Kaliforniji akcije "Džonsona" opale su za skoro dva odsto, da bi se do zatvaranja povratile na 139,41 dolar po akciji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA