Medicinari traže veće plate

Sindikat zdravstva i socijalne zaštite RS, na čijem je čelu Milenko Granulić, zatražio je povećanje plate za medicinske radnike od predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića.

Medicinari traže veće plate

Zahtjev za povećanje cijene rada u oblasti zdravstva, kako navode u ovom sindikatu, smatraju opravdanim jer su plate već podignute pripadnicima MUP-a RS i prosvjeti, ali i sa aspekta zadravstvene djelatnosti i posebne odgovornosti zdravstvenih radnika vezano za brigu o zdravlju građana.

Razlog više za povećanje plate je, kako ističu, ublažavanje odlaska stručnog i kvalifikovanog medicinskog kadara iz RS i poboljšanje ekonomskog položaja radnika u zdravstvenom sektoru.

"Posljednji put plata je povećana u ovoj oblasti 2009. godine", navode u Sindikatu i dodaju da su tokom prethodno održanih sastanaka sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite RS Alenom Šeranićem upoznali ga sa ekonomsko-socijalnim položajem radnika u zdravstvenom sistemu RS, te sa izazovima i poteškoćama sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Dodaju da su, imajući u vidu da resorno ministarstvo ne može odrediti novu cijenu rada po prijedlogu sindikata, već da akt o cijeni rada potpisuje predsjednik Vlade, pozvali premijara RS da zajedno utvrde novu cijenu rada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA