Biznismen otišao na presađivanje kose, pa umro na operacionom stolu

Nezadovoljni svojim izgledom, pojedinci pribegavaju estetskim operacijama kako bi "popravili" nedostatke. U želji da izgledaju "društveno prihvatljivije" zaboravljaju da i estetska operacija je ipak i dalje operacija i da mnogo toga može da krene po zlu.

Biznismen otišao na presađivanje kose, pa umro na operacionom stolu

Svaku estetsku operaciju treba posmatrati ne samo kao estetski zahvat nego i kao operaciju, što znači da se onaj ko izvodi zahvat mora ponašati izuzetno odgovorno.

Naime, biznismen Šravan Kumar iz Indije podvrgao se operaciji transplantacije kose u privatnoj klinici u Mumbaju. Za tu operaciju platio je 500.000 rupija, što je oko 5.400 evra.

Kraj operacije nije ni dočekao, umro je na operacionom stolu, zbog alergijske reakcije, prenosi Dejli Mejl.

Lekar koji je izveo transplantaciju rekao je da je pacijent od njega tražio da mu presadi 9.000 folikula, što je tri puta više od preporučenog broja. Iako nema informacija o tome da li je doktor to prihvatio, poznato je da je alergijsku reakciju dobio nakon što mu je presađeno 3.700 folikula, kao i da je zahvat trajao 12 sati.

I to je otprilike dvostruko od maksimuma koji se preporučuje. Istraga o ovom događaju je u toku, a teško je reći šta je uzrok smrti, kao i da li je pacijentu i bilo pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA