Norvežani dobijaju podvodni restoran

Evropa početkom aprila dobija prvi podvodni restoran na severnoatlantskoj obali Norveške, u kojem za obrok treba izdvojiti između 200 i 400 evra, dok se na sto čeka i do šest meseci.

Norvežani dobijaju podvodni restoran

Smešten u Lindesnesu, u blizini najjužnije tačke Norveške, restoran „Ispod" ("Under") nudi svojim gostima priliku da dok večeraju kroz panoramski prozor gledaju podvodni svet, piše Forbs.

Polovina restorana „Ispod" je pod vodom, dok je drugi deo iznad nje. Dizajn ovog restorana je takav da se savršeno uklapa u morsko okruženje. Monolitna konstrukcija restorana s betonskim zidovima debljine od čak, jednog metra, leži na morskom dnu i može da izdrži pritisak vode i pruži zaštitu od surovih morskih uslova.

Enterijer restorana takođe podržava glavnu ideju arhitekata koji su projektovali ovaj restoran i pokazuje kako čvrsti i prirodni materijali mogu biti korišćeni da prikažu lepotu prirode.

Jedinstveno iskustvo uživanja u obroku u restoranu pet i po metara ispod površine već je veoma traženo. Ovaj restoran u koji može stati oko 40 ljudi svečano će biti otvoren početkom aprila, a već ima na hiljade onlajn rezervacija, tako da se na sto čeka oko šest meseci. Trenutno se mogu rezervisati stolovi za sredinu avgusta, mada je u septembru ostalo slobodnih mesta samo za nekoliko datuma.

Koncept restorana nudi stalni meni koji će se menjati s godišnjim dobima. Za večeru je potrebno izdvojiti oko 230 evra, a skoro 400 dolara ako je i vino uključeno u obrok jer su u Norveškoj visoki porezi na alkoholna pića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA