Prezentacija automobila sa ultra niskom cenom u Indiji

Indijski proizvođač automobila Bajaj Auto će prikazati svoj mali automobil sa ultra niskom cenom (ULC) 3. januara 2012, na manifestaciji Delhi Auto Expo u Pragati Maidanu, Indija.

 Prezentacija automobila sa ultra niskom cenom u Indiji
Ovaj model je auto koji je kompanija Bajaj Auto ugovorila da ga proizvodi za Nissan i Renault kao Ultra Low Cost (ULC) projekat, koji ima za cilj da obezbedi da ovaj model postane rival modelu Nano kompanije Tata motors u 2012.

Međutim, očekuje se da ovaj mali automobil bude malo skuplji od modela Nano, jer koristi veći i jači benzinski motor od 800 kubnih centimetara u odnosu na motor od 625 kubnih centimetra u modelu Tata Nano. Motor je sposoban da obezbedi potrošnju goriva od 3,3 L /100 km. Po dogovoru tri kompanije koje su uključene u projekat (Renault, Nissan i Bajaj), ULC mali automobil će biti proizveden i razvijen od strane kompanije Bajaj Auto, ​​dok će Renault i Nissan rukovati marketingom i promocijama. Kompanija Bajaj takođe poseduje mogućnost sopstvenog marketinga pod Renault brendom.

Na predstojećem sajmu automobila u Pragati Maidanu kod Nju Delhija, Bajaj će obelodaniti cenu automobila i ostale bitne detalje. Prvi prototip ULC malog automobila komapnije Bajaj prikazan je još 2008 godine na manifestaciji Indian Auto Expo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA