Čuvaju lični prostor: Nema više leškarenja u avionu

Američka avio-kompanija "Delta" kreće se po klizavom terenu, kad je u pitanju najnovija odluka da ograniči nivo do kojeg se nasloni avionskih sedišta mogu spuštati. Da li smo svedoci početka kraja zavaljenih naslona u avionima?

Čuvaju lični prostor: Nema više leškarenja u avionu

Druga po veličini svetska avio-kompanija, ograničila je ovu funkciju sedišta na nekim od svojih aviona tipa "erbas A320 džet" sa četiri, na dva inča, i to, kako navode iz kompanije, sa idejom da se "sačuva lični prostor" gostiju, prenosi britanski "Telegraf".

Ovo nije slučaj samo u ekonomskoj, već i u prvoj klasi, gde je mogućnost spuštanja sedišta sa 5,5 inča, ograničena na 3,5.

Kako kažu iz avio-kompanije, ideja je da se "opipa puls" korisnika, dok se ne utvrdi da li će putnicima ovakvi uslovi više odgovarati.

Delta dnevno ima čak 5.400 letova, a u svojoj floti ima 62 aviona tipa "erbas A320s". Oni operišu na kratkim letovima, najčešće u domaćem saobraćaju, i traju ne duže od dva sata.

Kao jedan od razloga za ovakvu odluku, iz avio-kompanije navode da je, ukoliko je naslon sedišta dublje položen, putniku koji je smešten iza mnogo teže da prati ekran ispred sebe, koji je ugrađen u poleđinu naslona sedišta na koje gleda.

Nameće se pitanje hoće li ovakvu odluku slediti i drugi avio-prevoznici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA