Počelo suđenje navijačima optuženim za ubistvo Aleksandra Pantića

U Okružnom sudu u Bijeljini juče je počelo suđenje navijačima Fudbalskog kluba Crvena zvezda Marku Zariću, zvanom Čupo (23), i Petru Bujinoviću (23), koji su optuženi za ubistvo Aleksandra Pantića, navijača FK Partizan.

Počelo suđenje navijačima optuženim za ubistvo Aleksandra Pantića

U optužnici koju je pročitala tužiteljka Bojana Lazarević, navedeno je da su Zarić i Bujinović 15. septembra 2018. godine petnaest minuta nakon ponoći u Dvorovima kod Bijeljine, na parkingu ispred hotela "Sveti Stefan", nakon ranijeg dogovora s navijačima FK Crvena zvezda, sačekali navijače FK Partizan kako bi se s njima fizički obračunali. No, obračun je završio ubistvom Pantića, kojeg su tukli do smrti.

Tužiteljka Bojana Lazarević kazala je da će dokazati navode iz optužnice koristeći materijalne dokaze te saslušavanjem svjedoka i vještaka.

Zarićev branilac, advokat Petko Budiša rekao je da je istraga vršena po inerciji te da nisu utvrđene relevantne činjenice te da Tužilaštvo ne može dokazati navode iz optužnice i da je istraga bila površna i nepotpuna.

- Plašimo se da će pravi izvršioci ubistva ostati netaknuti i da se postupak vodi protiv pogrešnih ljudi. Osporavamo optužnicu, jer se ne može nekome činiti nepravda tražeći pravdu. Suđenje treba dati odgovor ko je pravi izvršilac ubistva i ko je nanio smrtonosne povrede oštećenom - rekao je advokat Budiša.

Advokat Dejan Bogdanović, koji zastupa Bujinovića, rekao je da je optužnica, iako će biti predočeno 40 materijalnih dokaza i saslušano 37 svjedoka, podignuta na osnovu jednog svjedoka, koji je u šest mjeseci tri puta mijenjao izjavu.

- Tražićemo da se što prije saslušaju relevantni svjedoci, a prema tužiocu, to je samo jedan svjedok, koji je dramatično mijenjao izjave. Pokazaćemo da se tom svjedoku ne može vjerovati - rekao je advokat Bogdanović.

Kobnog dana, navijači FK Crvena zvezda ponijeli su sa sobom motke, letve i drvene držalice i, kad su stigli na parking ispred hotela, najprije su se rasporedili po grupama i čekali navijače Partizana. Zarić je prvo pesnicom udario Pantića u glavu i on je pao na tlo. Potom su ga Zarić i Bujinović motkama udarali u glavu. Nesretni Pantić zadobio je teške povrede glave i preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Sestra ubijenog, Danijela Pantić, kazala je da je i ranije bilo nasrtaja na njenog brata, da su ga noću čekali ispred kuće i da je doživio saobraćajnu nesreću bježeći jednom prilikom od, kako je ona saznala, navijača Crvene zvezde. Majka ubijenog, Desa Pantić, rekla je da je njenog sina nekoliko mjeseci prije ubistva, oko jedan poslije ponoći, grupa momaka pratila do ulazne kapije te da su ga dozivali ružnim i pogrdnim riječima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA