Noć muzeja: Događaj koji ne bi trebalo propustiti

Muzej Semberije se i ove godine, po četrnaesti put, pridružuje porodici evropskih muzeja koji obilježavaju Noć muzeja.

Noć muzeja: Događaj koji ne bi trebalo propustiti

Budite dio jedinstvenog umjetničkog spektakla koji se realizuje u preko 3000 muzeja u više od tridesetevropskih zemalja...

Program počinje u subotu 18. maja u 17 časova i tajaće do jedan sat poslije ponoći. Ulaz je slobodan.

PROGRAM NOĆI MUZEJA 2019. GODINE:

17,00 - 18,30 - MALA RADIONICA KAFE (Edukativna radionica za djecu i roditelje)

19,15 - KONCERT Učenika Muzičke škole „KORNELIJE STANKOVIĆ"

20,00 - KONCERT DJEČIJEG HORA „SRBADIJA"

20,15 - OTVARANJE IZLOŽBI:

„MOŽE KAFA?"

Izložba „Može kafa?" je nastala u saradnji Muzeja Semberije sa hemijskom sekcijom Gimnazije „Filip Višnjić" pod rukovodstvom profesorice Snežane Dugonjić. Koliko šolja kafe ste popili danas? Da li više volite tursku ili espreso? Dugu ilikratku? Sa šlagom ili mlijekom? Zapitate li se ko je prvi spremio ovaj čarobni napitak bez koga većina odraslih osoba ne može da zamisli početak dana? Kako je kafa osvajala Balkan i Zapadnu Evropu? Koje kafane u Bijeljini su bile stjecište boema početkom prošlog vijeka? Koliko uopšte znate o kafi?Na neka od ovih pitanja dobićete odgovor ako posjetite Izložbu.

„LEBDEĆI LUTVIDBAL"

„Lebdeći LUTVIDbal" je izložba sačinjena od ručno rađenih lutaka djece predškolskoguzrasta za LUTVIDIĆ sekciju trećeg međunarodnog LUTVID FEST-a: bibliotečkog festivala lutkarstva i video-prezentacije knjige, koji je za nama.

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" ovim festivalom pokušava da iznađe nove načine preporuke za knjigu, aovogodišnja Noć muzeja je mjesto na kome se lutviduje na poseban način: lutke lete, ačarolija novog festivala počinje baš ove noći.

Da Muzej i biblioteka jesu sasvim prirodnookruženje djece najranijeg uzrasta svjedoči divna saradnja ovih stubova kulture i vrtićačije će lutke biti izložene do kraja maja.

Učestvuju: "Čika Jova Zmaj", "Kolibri", "Dragan i Zoran" , "Bubamara" i "Vini Pu" sa 175 lutaka.

20:30 - KONCERT HORA „SRBADIJA"

21:15 - SCENSKI PRIKAZ, KOMEDIJE-MONOLOZI u izvođenju teatra „UBUNTU" i pozorištanca „Maslačak"

22,00 - 01,00 - DJ SPEAKER HUMPIN

20,15 - QUIZ NIGHT

Znate koliko žica ima harfa? Dimenzije rukometnog terena? Možete da nabrojite barčetiri knjige koje je napisao Teri Pračet? Poznato vam je za koji tim je debitovao Mihael Šumaher u Formuli? Preostaje vam još samo da okupite svoju ekipu za kviz - društvo iz kraja, kafane, fakulteta,kolege sa posla... Smislite neko "cool" ime za ekipu i pojavite se 18. maja u 20,15 u Muzeju, naoružani dobrim raspoloženjem i spremni na borbu za titulu "najpametnijeg".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA