Mapetovci 5. januara stižu u BiH

Žabac Kermit, Mis Pigi, Meda Fozi, Zvijer, Gonzo i dvojica dobro poznatih gunđala Statler i Valdorf vraćaju se na veliko platno u novom filmu "Mapetovci", čija premijera je zakazana za 5. januar u bh. bioskopima.

Mapetovci 5. januara stižu u BiH
Od njihovog posljednjeg filma "Mapetovci u svemiru" prošlo je 12 godina, a studio "Volt Dizni" predstavlja nove avanture poznate družine koja ovog puta ima zadatak da spriječi rušenje pozorišta.

Na odmoru u Los Anđelesu Volter, najveći fan mapetovaca, njegov brat Geri, Gerijeva djevojka Meri iz Smoltauna, otkriće opaki plan naftaša Teksa Ričmena da sruši pozorište mapetovaca i da tu napravi bušotinu za eksploataciju nafte.

Da bi sakupili 10 miliona dolara i spasili pozorište, Volter, Meri i Geri pomoći će Kermitu da ujedini mapetovce.

Oni su u međuvremenu svi krenuli svojim putem. Fozi svira sa bendom u kazinu u Rinu pod nazivom "Mapetovci", Mis Pigi je urednik modnog časopisa "Vogue" u Parizu, Zvijer je na klinici u Santa Barbari gdje je na programu za suzbijanje bijesa, a Gonzo je uspješni vodoinstalaterski magnat.

U filmu se pojavljuju i poznate ličnosti među kojima i Donald Glaver, Vupi Goldberg i Selena Gomez

Režiju filma potpisuje Džejms Bobin, a glavne uloge osim mapetovcima pripale su Džejsonu Segelu, Ejmi Adams, Krisu Kuperu. Pojavljuju se i poznate ličnosti među kojima i Donald Glaver, Miki Runi, Alen Arkin, Vupi Goldberg i Selena Gomez.

Film je optužen za širenje komunističke propagande u emisiji Fox Business Networka "Follow the money". Voditelj emisije Erik Boling optužio je mapetovce za "posljednji pokušaj holivudske takozvane liberalne propagande", koja je po njegovom mišljenju vidljiva čak i u samom imenu jednog od glavnih junaka filma, negativca imena Teks Ričmen.

Početak prikazivanja filma u Sarajevu, označavaju i nastavak održavanja velike promotivne akcije "Zimske čarolije 2012", koja se ovaj put realizuje u saradnji sa BBI ledenim igralištem, pa će najmlađi i njihovi roditelji imati i specijalnu ponudu.

Pametan, šarmantan i topao "The Muppets" je dobrodošli povratak omiljenih kreacija Džima Hensona na veliko platno koji će osvojiti nove fanove i oduševiti dugogodišnje posvećene fanove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA