Načelnik Mićić darovao 2.000 KM za prvorođenu bebu

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić posjetio je danas u bijeljinskom porodilištu prvu bebu rođenu u 2012. godini i njenoj majci darovao 2.000 KM.

Načelnik Mićić darovao 2.000 KM za prvorođenu bebu

"Kao i prethodnih godina, i ove godine je opštinska uprava odlučila da daruje prvu bebu rođenu u našoj opštini", rekao je Mićić i pozvao sugrađane da proširuju svoje porodice, jer su u Bijeljini u 2011. godini rođene 33 bebe manje nego u 2010. godini.

Katarina Radovanović, majka dječaka rođenog 1. januara, rekla je da je porođaj protekao u najboljem redu i da se desio nešto ranije nego što je planirano.

"Dobila sam najbolji poklon koji neko može dobiti u novoj godini. Ovo je najbolji način da mi započne Nova godina", rekla je Radovanovićeva i dodala da će se sin zvati Nikola.

Načelnik Ginekološkog odjeljenja bijeljinske bolnice Stanka Petrović-Časar zahvalila je načelniku opštine što je posjetio porodilište uz dobre darove i rekla da porodilište, zahvaljujući značajnim donacijama, ide savremenim tokom.

"U Republici Srpskoj prošle godine rođeno je nešto više od 10 000 djece, a umrlo je oko 13 000 ljudi. Taj disparitet moramo da prevaziđemo i zato ćemo insistirati kod Nacionalnog komiteta za rađanje da pomoć od 250 KM koju porodilje dobijaju ne bude jednokratna nego da svaka porođena žena može imati tu nadoknadu do godinu dana", rekla je Časarova.

Ona je dodala da je u 2011. godini bila pojačana tendencija starijih prvorotki, žena koje dobiju prvo dijete poslije 35. godine.

Prva beba u 2012. godini u Bijeljini, dječak težak 3 440 grama i dugačak 52 centimetara rođen je 1. januara u 16.57 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA