Nakon 77 godina pronašla kćerku koju je dala na usvajanje

Amerikanka Minka Disbrow iz San Clementea, Californija, se ponovo srela sa kćerkom koju je dala na usvajanje prije 77 godina. Nakon što je Minka kao tinejdžerka silovana, njeni roditelji su je nagovorili da preda bebu na usvajanje. No, nakon 77 godina ponovo je srela svoju Betty Jane.

Nakon 77 godina pronašla kćerku koju je dala na usvajanje

Disbrow je bila kćerka strogih, tradicionalnih holandskih emigranata koji su joj dozvolili da pohađa školu samo do osmog razreda. Danima je radila na farmi krava kao mljekarica, jer je njen očuh mislio da je škola samo za gradsku djecu.

U ljeto 1928. godine Minku i njenu prijateljicu Elizabeth srela su tri muškarca i silovali ih, prenosi AP.

"Nismo znale šta da radmo, nismo znale šta da kažemo. Kada smo se vratile kući, nikom ništa nismo ni rekle", prisjeća se Disbrow, ovog okrutnog događaja.

Sa sedamnaest godina Disbrow je rodila djevojčicu u lutheranskoj kući za mlade trudnice, nazvala ju je Betty Jane.

Uprkos želji da je odgaja, njeni roditelji su dali bebu na usvajanje. Godinama je pisala agenciji za usvajanje i pitala kako je njena kćerka, jer nije znala ko ju je usvojio.

Nekoliko godina kasnije Disbrow se udala i rodila dvoje djece. Svake godine na 22. maj mislila je na Betty Jane, jer je ona tada rođena. Čak 77 godina nakon usvajanja Disbrow je dobila poziv od nekog čovjeka iz Alabame koji se raspitivao o njenoj prošlosti. Zatim ju je čovjek pitao da li bi voljela razgovarati sa Betty Jane.

Kćerka je odgojena pod imenom Ruth Lee, bila je udata i imala je šestero djece. Oduvijek je znala da je usvojena i tek sa 70 godina je odlučila potražiti svoje biološke roditelje.

Jedan od njenih sinova, pronašao je dokumente o silovanju, kao i pisma mlade Minke Disbrow koja se raspitivala za svoju kćerku. Broj majke pronašli su u telefonskom imeniku. Nekoliko mjeseci kasnije, Ruth Lee i njen sin Brian Lee sreli su se sa majkom, odnosno bakom.

Bili su zadivljeni koliko su fizički slični. Disbrow je nakon toga posjetila unuke u Wisconsinu i Texasu i planiraju održati novopronađenu porodičnu vezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA