Fox ne zna gde je Srbija

Američka tv stanica Fox News sinoć je u vestima objavila sliku Evrope na kojoj je ime Srbije bilo upisano tamo gde je Mađarska.

Fox ne zna gde je Srbija
To međutim nije jedina greška - Bugarska je stavljena na mjesto nekadašnje SFRJ, a Srbija osim što se nalazi na prostoru Mađarske, prema karti Foxa zauzima teritorije i Austrije, Slovačke i Češke.

Na karti Evope, prikazanoj tokom vesti u kojima je glavni fokus bio na izborima u Iowi za republikanskog kandidata za predsednika SAD, ne samo što su imena pobrkana nego je karta dobro zastarela, s obzirom da nije registrovan raspad SFRJ, pa se na svih 255.804 kvadratna kilometra baškari Bugarska.

Začudo, ostalih 11 upisanih država je na mestu, uključujući i Rumuniju. "Na svom mjestu" se nalaze i Italija, Nemačka, Francuska, Španija, Grčka, Ukrajina, Danska, Velika Britanija.

Ovo, međutim, nije prvi put da američki mediji greše kada jer reč o granicama u Evropi.Poznavanje geografije Amerikancima nikada nije bilo jača strana, a u najnovijem gafu Foxa, Srbija je premeštena na sever.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA