Međunarodni investitor zainteresovan za ulaganje u Bijeljinu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je razgovarao danas sa predsjednikom njemačke korporacije "Sapa Thale Group" Mai Vu Minom.

Međunarodni investitor zainteresovan za ulaganje u Bijeljinu

Nakon dva dana boravka u BiH, gospodin Min je identifikovao projekte u koje bi želio da investira u Republici Srpskoj, a susret sa gradonačelnikom Mićićem je ocijenio kao kvalitetan, dodajući da upravo ovakvi susreti daju sigurnost koja je potrebna za investiranje.

- Investicioni projekti u auto-puteve i geotermalnu energiju su prilike koje naša komapnija vidi kao dobre mogućnosti za ulaganje na ovim prostorima - zaključio je Min.

Tokom sastanka razmotrene su mogućnosti za investiranje ove međunarodne kompanije i u Bijeljinu, a tom prilikom gospodinu Minu su prezentovani prirodni i privredni potencijali Semberije.

- Zadovoljstvo mi je što je u okviru posjete Republici Srpskoj u Bijeljinu došao jedan od vodećih svjetskih investitora. Mi smo iskoristili priliku da pokažemo koje oblasti su pogodne za velike investicije. Istakli smo da nam je poljoprivreda glavna snaga, ali da su veliki potencijali Semberije - geotermalna voda, turizam i drvna industrija.

Takođe, gostima smo predstavili i naše poslovno-industrijske zone - naglasio je gradonačelnik Mićić nakon sastanka. Kompanija "Sapa Thale Group" poznati je svjetski investitor u oblasti poput finansija, obrazovanja, nekretnina, turizma, uvoza i izvoza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA