FOTO Rekordan broj učesnika: Venesa Bajrić, najmlađa na "Konferenciji beba" u Bijeljini

Venesa Bajrić je najmlađa beba i ujedno predsjednica tročlanog predsjedništva "Konferencije beba", koja je danas održana u Gradskom parku u Bijeljini.

Organizatori za Bijeljina danas navode da su za učešće na ovogodišnjoj konferenciji roditelji prijavili 131 dijete, rođeno od 28. juna prošle godine do danas, što je najviše od kada se ova manifestacija organizuje.

Najmlađa beba rođena je prije samo pet dana, i kao predsjednici tročlanog predsjeništva dodijeljena su joj kolica i nagrada NLB banke, jednog od sponzora "Konferencije beba".

Bebe sa najviše braće i sestara su Elena Simić iz Velike Obarske, koja je deveto dijete u porodici, i Aleksandra Stojković, osmo dijete u porodici.

Najstarija beba je Jana Jović rođena 12. jula prošle godine, i ona je kao nagradu dobila hranilicu za bebe, a blizanci Luka i Marko Tomić autosjedalice.

Za organizaciju su bili zaduženi Gradska uprava, Fond za dječiju zaštitu i Ministarstvo omladine, porodice i sporta, a ove godine sponzor je bila i NLB banka, a dobroj atmosferi doprinijeli su i mališani iz Vrtića „Čika Jova Zmaj“ i "Dragan i Zoran" koji su izveli nekoliko koreografija i recitacija.

Manifestacija "Konferencija beba 2019" biće održana u 39 opština u Srpskoj do 12. jula, a centralna je planirana u Banjaluci 24. jula.

Cilj ove manifestacije je da se ukaže na značaj rađanja i promoviše porodica kao najveća vrijednost zajednice.