Pop došao sa djecom da proda eksploziv

Sveštenik Bojan Glišić (38) iz Rogatice uhapšen je kada je prikrivenim istražiocima prodao eksploziv, a na mjesto primopredaje robe doveo je i svoju djecu, saznaje “Glas Srpske”.

Pop došao sa djecom da proda eksploziv

Izvor blizak istrazi kazao je da su istražioci duže vrijeme pratili popa jer su sumnjali da je dio kriminalne grupe koja švercuje naoružanje i eksploziv. Glišić je uhapšen u utorak uveče u policijskoj akciji "Lotika".

- Tokom istrage je utvrđeno da je protojerej Glišić prodavao eksploziv i oružje uglavnom na području FBiH. Prikriveni istražioci su se s osumnjičenim dogovorili o isporuci eksploziva. Kada im je dovezao robu, stavljene su mu lisice na ruke - pojasnio je naš izvor.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je sprovelo akciju "Lotika", saopšteno je da su tokom hapšenja osumnjičenog zaplijenjeni oružje i eksploziv.

- Pronađeno je oko dva kilograma različitog eksploziva, više inicijalnih kapisli, mina rasprskavajućeg usmjerenog dejstva (MRUD), više desetina metaka različitog kalibra, kao i nekoliko SIM kartica i mobilnih telefona - pojasnila je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Prema našim saznanjima, policija je tokom akcije "Lotika", osim automobila sveštenika, pretresla i parohijski dom Srpske pravoslavne crkve na Borikama kod Rogatice, gdje je osumnjičeni službovao. Pretresena je i porodična kuća njegovih roditelja u Višegradu.

Direktor Policije Srpske Darko Ćulum potvrdio je da postoji sumnja da se uhapšeni sveštenik bavio krijumčarenjem minsko-eksplozivnih sredstava.

Služba

Sveštenik Bojan Glišić je u posljednje vrijeme službovao na Borikama kod Rogatice. Tu je došao iz Zenice i ima čin protojereja. Obje crkve u kojima je vršio službu pripadaju Mitropoliji dabrobosanskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA